Witam, kupiłem sobie ostatnio nawigację i moje zdziwienie (nie palę więc nawet się nie zastanawiałem wczesniej, czy działa...), że nie mam w ogóle prądu w zapalniczce! Nic sie nie ładuje. Wziąłem instrukcję obsługi, ale schemat bezpieczników wygląda trochę inaczej, niż u mnie, tak jakby w ogóle nie bylo miejsca na bezpiecznik z zapalniczki. Wszystkie bezpieczniki sa wlożone, sprawdziłem, przecyścilem wszystkie, dopiąlem dla pewności, ale nadal nie ma prądu w zapalniczce... nie spotkał się ktoś z podobnym problemem, gdzie mogę szukać rozwiązania problemow? Jakieś styki/kable? Mam octawie glx z 97r (grudzień).
A może masz wypięty kabel zasilający w tej zapalniczce? Ja kiedyś grzebałem w tunelu, zapomniałem wpiąć kabel i mocno sę zdziwiłem, jak navi przestała mi działać po rozładowaniu baterii..
hmm w sumie mam ten sam problem zapalniczka tez mi nie dział . bezpiecznik od niej jest sprawny ale sam zapalniczka nie działa może ktoś podpowie gdzie szukac problemu . i jak do niej sie dobrać ??
Po pierwsze zrobić to co napisał phoneman. Też kiedyś chciałem pruć samochód, a okazało się, że to taki ficzer. Blokada szyb elektrycznych dla tylnych drzwi odłącza także zapalniczkę. Przycisk jest na panelu sterowania szyb na drzwiach kierowcy.
Po pierwsze zrobić to co napisał phoneman. Też kiedyś chciałem pruć samochód, a okazało się, że to taki ficzer. Blokada szyb elektrycznych dla tylnych drzwi odłącza także zapalniczkę. Przycisk jest na panelu sterowania szyb na drzwiach kierowcy.
tak własnie jest. Po kupnie swojej byłej 01 też sie na to "naciałem" - juz miałem się za elektryke w aucie brac....ale dzieki info z tego forum wystarczyło nacisniecie przycisku od "blokady szyb"
A tak na serio, to pewnie trzeba zdjąć tunel i sprawdzić, czy jest napięcie w przewodzie zasilający zapalniczkę. Jak jest, to gniazdko jest winne (albo lut), a jak nie ma, to trzeba szukać uszkodzenia na przewodach.
przemek88, może to być przewód go podświetlenia panelu dźwigni automatu jakby która octa miała kiedyś bo ja jeszcze o1 w automacie nie widziałem.
pozdro :szeroki_usmiech
przemek88, no tak o nim pisałem, możesz sprawdzić probówką 12 voltową czy jest na nim + przed włączeniem świateł i po włączeniu,jak przed nie będzie a po tak to będzie służył do podświetlenia. sprawdź i napisz.ok
pozdro :szeroki_usmiech
Komentarz